top of page
45C6E8DB-DFFA-49FD-950D-AF62D544D7DF.jpeg

Single - up / Re - connect

Alle singles zijn welkom!

De single die al lang single is en ook diegene dat het net terug geworden is. De single die zich klaar maakt om uit te reiken en ook de single die volop aan het daten is. De single die nog single is en ook de single die misschien net in een nieuwe relatie is gestapt.

Samen met collega Kathleen Tobback creëren we in groep een warme, verbindende en verdiepende ervaring rond het thema single zijn. Waarin we contact maken met elkaar, en ook met onszelf. Waarin het delen van belevingen centraal staat (al moet dat zeker niet altijd luidop in groep uitgesproken worden). Waarin we werken door de schaamte heen, en zo ook kunnen komen tot de kern, tot een mildheid, tot een verbinding en heling: “zaadjes worden hier gepland” (cf, verschillende deelnemers).

Want, verbinding met het zelf, werkt ook verbindend met anderen. En verbinding met de andere vanuit een veilige ervaring, werkt ook verbindend met het zelf.  We horen van de deelnemers dat dit mogen ervaren in groep bijzonder voelt. Het versnelt en verdiept het innerlijk proces, brengt doorvoeld inzicht, en zorgt voor een gevoel van ‘erbij horen’.

Wil je graag meer informatie en meer stemmen horen, lees hieronder zeker verder en scroll door via de pijlen. 

En wees dus vooral welkom…  

Voor:  Mannen en vrouwen van alle leeftijden (+18 jaar) die single zijn. 

Data 2024, steeds van 9u30 tot 17u:
- 18 en 19 Oktober

Prijs: 325 euro
(Water, koffie en thee tijdens de training inbegrepen)

Locatie: DPCM MechelenHet station is op wandelafstand bereikbaar, en er zijn voldoende eet- en slaapgelegenheden in de buurt. 

Inschrijven: Via de website van www.eft-belgium.org (doorklikken naar ‘opleidingen’)

De inhoud van de Single-Up training is gebaseerd op EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT veranderde de wereld van relatietherapie door de wetenschappelijk kennis van hechting toe te passen op volwassen liefdesrelaties. Het is een krachtig, succesvol model dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en wereldwijd zijn effectiviteit heeft bewezen via wetenschappelijk en ervaringsgericht onderzoek. Hieruit weten we dat we ons als mens het best voelen als we in verbinding kunnen staan met elkaar en net in deze verbindingen onszelf worden. De kennis van dit model is ook van onschatbare waarde voor singles die verlangend zijn om in de liefde te wonen. In deze training vertalen we de hechtingsprincipes van EFT naar het single-leven en het leven in relatie. 

Gedurende deze twee dagen leren we de liefde en relaties op een heel andere manier begrijpen. Hoe kunnen we aarzelingen in het aangaan van liefdesrelaties begrijpen als hele logische manieren om onszelf te beschermen? Hoe krijgen we inzicht in de manier waarop die zelfbescherming impact heeft op de relatie en de ander? En hoe kunnen we zorgvuldig omgaan met opgelopen kwetsuren in de liefde?


Kathleen en Catherine nemen jullie hierin stap voor stap mee en geven veel voorbeelden.  Dit doen we in een kleine, veilige groep en in een fijne omgeving. Je kiest altijd zelf wat je graag wil delen, en wat je liever in stilte doet. 

Enkele stemmen uit de vorige groepen:  

« Niet aarzelen. Zeker inschrijven. Een deelname aan de single up reconnect groep is een cadeau aan jezelf en verderop aan een nieuwe partner in je leven. Er is de ruimte om op ieders tempo te participeren. »  

« Ik ga deze training uitdragen vanuit mijn hart. De ervaringsgerichtheid heeft me veel gebracht. "Ik ervaar het scannen in mijn buik al", schreef ik als reflectie op de eerste dag. Op zondag ervaarde ik een diepe rust in mij, een gevuld en vervuld gevoel, een milde mantra "ik ben goed genoeg en ik ben OK" » 

 

« Hier wordt een zaadje geplant… » 

« Ik vond het heel bijzonder om deze tweedaagse mee te maken. Je verhaal kunnen delen met anderen die weten wat je meemaakt, en hun verhalen ook mogen horen. De begeleiders creëren een heel veilige plek waar je twee dagen in alle traagheid mag nadenken, delen en luisteren.»

« Catherine en Kathleen zijn een hecht team van twee warme, empathische en kundige gidsen die je meenemen naar een diepgaande reis in kwetsuren die aan de basis liggen van het single-zijn. Dat gaat zacht en gradueel, met veel oog voor het welzijn van elke deelnemer op elk moment.In onze groep ontstond er diep delen en dat gaf me een gevoel niet alleen te zijn met pijnlijke gevoelens en gedachten die het single-zijn oproepen. »

« Die combinatie is bijzonder van individuele aandacht en groepsproces: je voelt niet dat je in een groep bent en wordt door een collectief gedragen.Voor mij werkte de afwisseling heel goed van korte schrijfopdrachten waarbij je tijd krijgt om bij jezelf naar binnen te gaan en kringgesprekken. »

« We hebben ook veel plezier gemaakt en alleen al om terug in de verbonden en veilige sfeer te zijn die Kathleen en Catherine scheppen, zou ik terug deelnemen, met of zonder lief. »

« De inzichten die ik opdeed werkten ook achteraf door en hebben een proces in gang gezet. Een dikke aanrader!»

bottom of page